Lody kokosowe (bez maszynki)

19:44




Te lody to absolutny HIT LATA! Lekkie, przyjemnie kokosowe, posłodzone syropem z agawy i puszyste jak chmurka. Na dodatek tylko z czterech składników! Czego chcieć więcej? Nawet nie potrzebujecie maszynki do lodów! Wystarczy dobry mikser i odrobina cierpliwości, aby móc cieszyć się smakiem letniej, kokosowej rozkoszy. 




Tak naprawdę możecie je podać z dowolnymi owocami - tym razem mój wybór padł na jagody.
 Nie mogłam też zapomnieć o syropie z agawy, który ostatnio jest moim małym uzależnieniem. 




Składniki:


  • 2 puszki mleczka kokosowego light
  • 1 duży jogurt grecki
  • 5-6 łyżek syropu z agawy (lub innego słodzidła)
  • dwie łyżeczki mąki jaglanej (opcjonalnie)


Do misy miksera wrzucamy gęstą część mleczka kokosowego, jogurt grecki, syrop z agawy i odrobinę mąki. Całość miksujemy na gładką, puszystą masę, a następnie przelewamy do plastikowego pojemniczka na lody i wkładamy do zamrażalnika. Lody należy wyjmować średnio co 30 minut i miksować mikserem. Czynność należy powtarzać minimum 5 razy.
Godzinę przed podaniem lody należy wyjąć z zamrażalnika, aby nie były za bardzo zmarznięte.







    Smacznego! 🍨


✩✩✩


✩✩✩







You Might Also Like

0 komentarze

FlyB - Kulinaria

Facebook

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Wyświetlenia