FIT pancakes owsiane
10:13
Pyszne i proste w przygotowaniu placuszki inspirowane amerykańskimi naleśnikami pancakes.
Jeśli nie lubicie posmaku proszku do pieczenia czy sody, ubijcie białko do uzyskania piany i dopiero wtedy dodajcie resztę składników. Moja propozycja podania to sos z jogurtu i odżywki białkowej o smaku karmelowym, mrożone maliny i pokruszone płatki migdałowe.
Skusicie się na takie śniadanie?
jedna porcja z dodatkami dostarcza średnio:
410 kalorii / 20 g białka / 13 g tłuszczu / 56 g węglowodanów / 7 g błonnika
- jajko rozmiar M
- banan, najlepiej przejrzały - 1 sztuka
- płatki owsiane błyskawiczne - 6 łyżek
- mąka pszenna - 2 łyżki
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
- ekstrakt/aromat prawdziwej wanilii - 1 łyżeczka
- olej rzepakowy - 1 łyżka
Banana rozgnieć widelcem, dodaj jajko, płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia i
aromat waniliowy. Placuszki smaż na dobrze rozgrzanej patelni po kilka minut z
każdej strony. Z tych proporcji wychodzi ok 6 placuszków średniej wielkości.
- maliny mrożone - garść
- jogurt naturalny - 2 łyżki
- odżywka białkowa* - 1 miarka
- płatki migdałowe - 1 łyżka
Jogurt wymieszaj dokładnie z odżywką białkową. Gotowe placuszki podawaj z polewą, malinami i płatkami migdałowymi.
Smacznego! 🥞
2 komentarze
Przepis rewelacja!
OdpowiedzUsuńDziękuję i zachęcam do wypróbowania ❤️
Usuń