Placuszki z cukinii

14:09



Uwielbiam cukinię za jej uniwersalność. Można ją nadziewać  rozmaitymi farszami, można z niej tworzyć mini-pizzerki, można ją wrzucić do czekoladowego ciasta,  można zrobić z niej makaron albo... placuszki! 



Ekspresowe w przygotowaniu, delikatne, puszyste i pyszne. Idealne jako samodzielny posiłek, dodatek do dań głównych czy przekąska. Uwielbiam!

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 3 jajka
  • ząbek czosnku
  • 100 g serka włoskiego
  • kilka łyżek mąki pszennej
  • sól i pieprz
  • olej rzepakowy 

  1. Cukinię (ze skórką) ścieramy na tarce o dużych oczkach. Za pomocą ręcznika papierowego odciskamy nadmiar wody.
  2.  Dodajemy jajka, starty drobno czosnek, rozkruszony serek włoski i mąkę. Doprawiamy do smaku i dokładnie łączymy ze sobą wszystkie składniki.
  3.  Placuszki smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. 





      Smacznego! 🍃


✩✩✩


✩✩✩



You Might Also Like

1 komentarze

FlyB - Kulinaria

Facebook

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Wyświetlenia