MAC'N'CHEESE VEGAN

19:32




Przepyszny makaron w sosie serowym...
bez sera!
Za to z kalafiorem i pastą hummus 😇
Poniższa receptura to jedno z moich ostatnich odkryć. Razowy makaron penne zanurzony w kremowym sosie o konsystencji topionego serka to przepis który niedawno wpisał się na listę moich COMFORT FOODS.





Nawet zdeklarowani mięsożercy stwierdzili, że sos jest pyszny i na pewno musi być w nim dodatek sera.
Dla mnie to wystarczająco satysfakcjonująca rekomendacja tego dania 😇
A dla Was? Spróbujecie? 😉




Składniki :





Przygotowanie:


Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy pod bieżącą, zimną wodą. 
Gotujemy przez kilka minut w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy na sitku.



Na patelni rozgrzewamy olej, następnie podsmażamy pokrojoną wcześniej cebulę i dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, delikatnie solimy i podlewamy niewielką ilością mleka sojowego. 
Łączymy całość w blenderze, dodajemy dwie łyżki hummusu i miksujemy z ugotowanym wcześniej kalafiorem na gładki sos. W razie potrzeby podlewamy mlekiem sojowym.
Tak przygotowany sos łączymy z makaronem. Podajemy posypany ostrą papryką w proszku i natką pietruszką. 





     Smacznego! 😇


✩✩✩


✩✩✩







You Might Also Like

2 komentarze

FlyB - Kulinaria

Facebook

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Wyświetlenia