Buraczki faszerowane
20:27
Buraczki faszerowane chrzanowym serkiem Almette i cebulą. W lekkiej marynacie z oliwy, cytryny, soli, cukru i pieprzu. Smaczna, ciekawa przekąska, świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju przyjęciach.
Składniki:
-3 buraki średniej wielkości (takie jak na zdjęciu)
-pół opakowania serka chrzanowego almette+łyżka śmietany/jogurtu
-mała cebula
-łyżka oliwy, soku z cytryny
-sól,pieprz, cukier do smaku
Przygotowanie:
Buraki ugotować w wodzie do miękkości. Gdy ostygną, obrać. Górę odkroić i delikatnie wydrążyć środek. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Pędzelkiem posmarować powstałą marynatą buraki.
Cebulę drobno posiekać i połączyć z pozostałym miąższem z buraków, doprawić. Serek chrzanowy wymieszać z jogurtem/śmietaną i pozostałymi składnikami. Gotowym farszem napełnić buraczane miseczki, przykryć.
0 komentarze