Pudding na zimno z musem truskawkowym (bez cukru)
19:16
Przepyszny, letni deser, który przygotujecie w kilka chwil! Delikatna warstwa jaglana w połączeniu z orzeźwiającym musem truskawkowym i posypką z batoników zbożowych świetnie zaspokaja apetyt na słodkie. Te od Bakalland'u to ostatnio jedne z moich ulubionych, mają niemalże idealny skład. 💗
ZOBACZ NA FILMIKU, JAKIE TO PROSTE!
Składniki:
warstwa jaglana
- 150 g płatków jaglanych
- 4-5 łyżek ksylitolu
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
mus truskawkowy
- ok. 200 g zamrożonych truskawek
- 2 miarki odżywki białkowej, najlepiej o smaku lodów truskawkowych
+ świeże truskawki do ozdoby i batoniki bez cukru
Przygotowanie:
Płatki jaglane zalać ciepłą wodą i odstawić do napęcznienia. Następnie przełożyć do większej miski i wymieszać razem z ksylitolem i jogurtem dodając odrobinę ciepłej wody.
W malakserze umieścić zamrożone wcześniej truskawki, podlać odrobiną wody, dodać 2 miarki odżywki białkowej, a następnie zmiksować na gładki mus.
Szklanki wypełnić do 2/3 wysokości warstwą jaglaną, a pozostałą część musem truskawkowym. Ozdobić świeżymi truskawkami i posiekanymi batonikami cukru.
Tak przygotowany deser przechowujemy w lodówce. Przed podaniem schładzamy przez min. godzinę.
Smacznego! 🌸
3 komentarze
Świetny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuńWygląda jak obłoczek <3
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
super pomysł :) w sam raz na śniadanie :)
OdpowiedzUsuń