Pudding na zimno z musem truskawkowym (bez cukru)

19:16



Przepyszny, letni deser, który przygotujecie w kilka chwil! Delikatna warstwa jaglana w połączeniu z orzeźwiającym musem truskawkowym i posypką z batoników zbożowych świetnie zaspokaja apetyt na słodkie. Te od Bakalland'u to ostatnio jedne z moich ulubionych, mają niemalże idealny skład. 💗


ZOBACZ NA FILMIKU, JAKIE TO PROSTE!








Składniki:


warstwa jaglana
  • 150 g płatków jaglanych
  • 4-5 łyżek ksylitolu
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego

mus truskawkowy
  • ok. 200 g zamrożonych truskawek
  • 2 miarki odżywki białkowej, najlepiej o smaku lodów truskawkowych
+ świeże truskawki do ozdoby i batoniki bez cukru 






Przygotowanie:

Płatki jaglane zalać ciepłą wodą i odstawić do napęcznienia. Następnie przełożyć do większej miski i wymieszać razem z ksylitolem i jogurtem dodając odrobinę ciepłej wody.

W malakserze umieścić zamrożone wcześniej truskawki, podlać odrobiną wody, dodać 2 miarki odżywki białkowej, a następnie zmiksować na gładki mus. 
Szklanki wypełnić do 2/3 wysokości warstwą jaglaną, a pozostałą część musem truskawkowym. Ozdobić świeżymi truskawkami i posiekanymi batonikami cukru.





Tak przygotowany deser przechowujemy w lodówce. Przed podaniem schładzamy przez min. godzinę.


 Smacznego! 🌸


✩✩✩


✩✩✩






You Might Also Like

3 komentarze

FlyB - Kulinaria

Facebook

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Wyświetlenia