Kakaowe ciastka z czerwoną porzeczką
18:11
Hej! Jak mijają Wam letnie dni? U mnie bardzo pracowicie, ale mimo to staram się znaleźć trochę czasu na ulubione zajęcia. 💗
Ostatnio udało mi się upiec przepyszne ciasteczka z dodatkiem czerwonych porzeczek, które zebrałam z własnego ogródka.
Szybko, smacznie i całkiem ekologicznie! Zobaczcie efekty na filmiku.
Składniki:
- 150 g płatków ryżowych
- 100 g mąki pszennej
- 100 g ksylitolu
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki naturalnego kakao
- 2 łyżki dżemu wiśniowego 100 %
Przygotowanie:
Do miski przesypać płatki ryżowe, mąkę pszenną oraz dwie łyżki naturalnego kakao. Dodać ksylitol, rozpuszczony olej kokosowy, a na koniec dwie łyżki dżemu wiśniowego 100%. Całość wymieszać rękoma i ugnieść na jednolite ciasto. Z powstałej masy uformować ciastka, a następnie ułożyć na blasze do pieczenia, ozdobić z wierzchu porzeczkami. Tak przygotowane ciastka pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia. Podajemy ze świeżymi porzeczkami.
Smacznego! 🌸
5 komentarze
Świetnie! :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają na przepyszne <3
OdpowiedzUsuńAleż one cudne! :)
OdpowiedzUsuńWow, ale mocno kakaowe! Cudne :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
czy platki ryzowe mozna zastapic platkami owsianymi?
OdpowiedzUsuń