Budyniowe naleśniki z twarożkiem i malinami
18:41
Gotowi na prawdziwą ambrozję wiosennych poranków? Przed Wami ekspresowe naleśniki z proszku budyniowego! Są bardzo elastyczne, delikatne i wspaniale komponują się z twarożkowo-malinowym farszem. Przyznaję, nie jest to moje pierwsze podejście do budyniowych naleśników, ale dopiero teraz wyszły mi one na tyle dobre, że postanowiłam podzielić się z Wami efektami mojej pracy.
Składniki:
naleśniki
- 50 g proszku budyniowego waniliowego (u mnie jaglany od Delecty)
- 1 jajko
- 1/3 szklanki mleka (może być roślinne)
- odrobina oleju rzepakowego do smażenia
Proszek budyniowy miksujemy z jajkiem i mlekiem. Smażymy na lekko natłuszczonej patelni.
dodatki
- twarożek grani
- konfitura z dzikiej róży
- maliny mrożone/świeże
- wiórki kokosowe
- płatki migdałowe
- polewa czekoladowa*
*u mnie niewielka ilość mleka ze słodzidłem i kakao, ale może też być rozpuszczona gorzka czekolada
Na każdym naleśniku rozsmarowuję niewielką ilość dżemu, dodaję twarożek, słodzidło i maliny, podgrzewam na patelni i układam w kopertę. Polewam sosem czekoladowym, posypuję wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi i podaję z malinami. Pychotka 3x!!!
Smacznego! 🌸
✩✩✩
2 komentarze
Nigdy takich nie robiłam :) Muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
to jakiś hicior ten budyń jaglany !
OdpowiedzUsuń