Krem pierniczkowy w 5 minut!

18:17



Ekspresowy w przygotowaniu krem o smaku świątecznych pierniczków to idealny dodatek do słodkich kanapek, owsianek i naleśników. Ponadto świetnie się sprawdzi jako samodzielny deserek! Wykonacie go w zaledwie kilka minut przy użyciu dobrego blendera bądź malaksera. Możecie użyć dowolnych ciasteczek - świetnie sprawdzą się korzenne i zbożowe.



Krem jest lekki i pyszny, jego orzechowo-pierniczkowy aromat nadaje niesamowitego smaku potrawom. Koniecznie wypróbujcie!

Składniki na cały słoiczek szczęścia:


  • 200 g płatków jaglanych
  • 3-4 łyżeczki masła orzechowego 
  • 3-4 łyżeczki przyprawy piernikowej
  • 2-3 łyżeczki kawy orzechowej
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 50 g ciasteczek (wegańskich ofc)
  • kilka łyżeczek cukru lub innego słodzidła

KROK I: Przygotowujemy kawowy napar. Kawę orzechową zalewamy niewielką ilością ciepłej, ale nie wrzącej wody.

KROK II:  Płatki jaglane zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dodajemy masło orzechowe, przyprawę piernikową, cynamon, pokruszone ciasteczka, kawę i cukier

KROK III: Całość dokładnie blendujemy do uzyskania gładkiej masy. W razie potrzeby dolewamy wodę. 


   Wesołych i smacznych świąt! 🎄 


✩✩✩


✩✩✩



You Might Also Like

1 komentarze

FlyB - Kulinaria

Facebook

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Wyświetlenia